Startpaginade behandeling voor uw hondontwollen

De behandeling van honden met veel onderwol lijkt een beetje op die van de gladhaar. Ook deze honden gaan in bad met een diepreinigende shampoo om zo te zorgen dat al het dode haar goed los laat. Na het bad blazen en borstelen we al de losse wol uit de vacht zodat de huid weer goed kan ademen en het verzorgen van uw hond thuis weer veel eenvoudiger gaat.

Honden met een wolvacht komen in elk geval in het voor- en najaar in de trimsalon wanneer zij in de rui gaan, u heeft dan het meeste effect van de behandeling. Factoren als voeding, castratie/sterilisatie, loopsheid en het weer zorgen er voor dat de honden soms vaker een trimbeurt nodig zullen hebben.

Uiteraard is hierbij ook uw eigen beleving van belang, een schone vacht is veel gemakkelijker te onderhouden en zal ook veel minder naar ‘hond’ ruiken wanneer de hond nat geregend is of heeft gezwommen en droogt ook veel sneller weer op. Het kan geen kwaad om uw hond vaker te laten wassen, de wol die niet los zit zal ook niet uit de vacht komen en zo de vacht verstoren.