Startpaginade behandeling voor uw hondknippen /scheren/effileren


Als uw hond een vacht heeft die doorgroeit zal deze ingekort moeten worden. Afhankelijk van de door u gewenste lengte gebeurd dit met de schaar of met de tondeuse.

Scheren is eigenlijk hetzelfde als knippen alleen dan elektrisch, zeker voor kortere lengtes geeft dit een strak resultaat. Bij zowel knippen als scheren wordt de haar afgesneden, voor de vacht is er geen verschil. Voor langere lengtes kunnen we tegenwoordig, met behulp van nieuwe technieken, ook de hulp van de tondeuse inschakelen, hierbij moet er vaak nog wel nageknipt worden. Als de vacht nog langer moet blijven of moet worden uitgedund, wordt deze met de hand geknipt.

We houden altijd rekening met uw wensen maar zijn bij honden met een doorgroeivacht erg afhankelijk van staat van onderhoud van de vacht. Een hond die klitvrij de trimsalon in komt kan in een mooier model naar huis als zijn soortgenoot die erg veel klitten heeft.

Honden met een knip- of uitdunvacht kunnen het hele jaar rond in de salon komen, per hond bekijken we wat de vacht nodig heeft en adviseren we u.

Ook in de winter is goed vachtonderhoud erg belangrijk. De meeste mensen willen het haar van hun hond graag wat langer houden in de koude periode. Dit is logisch maar vergeet niet dat langer haar en nat weer meer aandacht vragen van de eigenaar om het haar klitvrij te houden. Wij staan voor u klaar om ook in de koude maanden de helpende hand te bieden aan het onderhoud zodat u in het voorjaar niet voor onaangename verrassingen komt te staan als de hond klitten blijkt te hebben.