Startpaginade behandeling voor uw hondkortharige honden /antiverhaarbehandeling

Honden met een gladharige vacht kunnen zeer goed een behandeling in de trimsalon gebruiken, niet alleen om lekker schoon te worden, ook tegen (overmatig) verharen. We kunnen de verhaarcyclus van uw hond terugbrengen naar een normaal en acceptabel niveau.
Kortharige honden, zowel met veel ondervacht als met weinig ondervacht, wassen we met een diep reinigende shampoo. Hierdoor zullen de dode haren, waarvan de haarschubben open staan, veel water opnemen en zwaar worden waardoor ze na een tijdje intrekken loslaten. Daarna wassen we de hond nog een keer na met een verzorgende shampoo om de haarschubben mooi te laten sluiten. Na het bad blazen we met behulp van een krachtige blazer al het dode haar eruit. Wat er overblijft is een mooie, glanzende vacht van gezond haar.
Soms is de vachtcyclus verstoord, bijvoorbeeld door overmatig borstelen, en is het in het begin nodig om deze behandeling een aantal keer kort achter elkaar te herhalen.
Voor een gezonde vacht adviseren we elke 8 weken een behandeling, op deze wijze zult u zo min mogelijk haar in huis vinden.