StartpaginaHuisdier en omgevingGrasaar

Grasaar

Wanneer heeft een hond een grasaar?
*
Als uw hond plots veel op een bepaalde plek tussen de tenen likt en daar is een klein gaatje zichtbaar. Helaas is niet altijd duidelijk of de grasaar dan nog aanwezig is of er door het likken van de hond toch weer uit is gekomen.
*Als de hond niet goed op de antibiotica tegen de ontsteking reageert en er is nog steeds een gaatje zichtbaar na de kuur gaan we meestal "zoeken" (opereren).
*Als uw hond na een wandeling plots fanatiek met zijn kop loopt te schudden, soms zelfs pijn aan geeft. Dan zit er vaak een grasaar in een oor. Als uw hond na een wandeling plots veel last heeft van een oog en daar met de poot in wil wrijven dan is hij verdacht van een klein zaadje in het oog.
U kunt proberen zelf eerst goed te kijken of u iets ziet zitten maar meestal verdwijnen ze snel achter het 3e ooglid. Ga ook hiermee direct naar de dierenarts. Deze kijkt dan na het oog eerst tijdelijk verdoofd te hebben met een speciale pincet achter dit 3e ooglid. Als te lang wordt gewacht dringen de zaadjes door het oogslijmvlies en zijn niet meer zichtbaar. Een paar weken later kunnen ze dan achter of boven de oogbol een flinke ontsteking geven.


grasaar -