Adresgegevens

Image

Afspraken kunnen alleen telefonisch worden gemaakt. Voor vragen kunt u altijd bellen of mailen via onderstaand adres

Openingstijden

Ma, do, vrij: 9.00 tot 16.00 uur


Di, wo: 8.30 tot 16.00 uur

Image

Grasaar

In de zomerse periode vinden wij volop grasaren in de vachten van honden. Grasaren zijn van die vervelende kruipertjes met een heel scherp puntje die blijven hangen in de vacht van je hond. Ze kunnen veel narigheid veroorzaken als ze de huid in gaan.

Door de vorm van deze grashalmen, haken ze vast in het haar en kunnen ze alleen vooruit doorschuiven. Daardoor prikken ze in de huid en kunnen zich een weg het lichaam in banen.

Image

Kijk je hond na het wandelen goed na, vooral tussen de tenen en in de oksels, en verwijder ze zo snel mogelijk!

Hoe herken ik een grasaar?

  • Als uw hond plots veel op een bepaalde plek tussen de tenen likt en daar een klein gaatje zichtbaar is. Helaas is niet altijd duidelijk of de grasaar dan nog aanwezig is of er door het likken van de hond toch weer uit is gekomen.
  • Als er bij de hond een vermoeden van een infectie is, maar deze niet goed op de antibiotica tegen de ontsteking reageert en er is nog steeds een gaatje zichtbaar is na de kuur. Doorgaans gaat de dierenarts dan "zoeken" door te opereren.
  • Als uw hond na een wandeling plots fanatiek met zijn kop loopt te schudden, soms zelfs pijn aan geeft. Dan zit er vaak een grasaar in een oor. Als uw hond na een wandeling plots veel last heeft van een oog en daar met de poot in wil wrijven dan is hij verdacht van een klein zaadje in het oog.

U kunt proberen zelf eerst goed te kijken of u iets ziet zitten maar meestal verdwijnen ze snel achter het 3e ooglid. Ga ook hiermee direct naar de dierenarts. Deze kijkt dan na het oog eerst tijdelijk verdoofd te hebben met een speciale pincet achter dit 3e ooglid.

Als te lang wordt gewacht dringen de zaadjes door het oogslijmvlies en zijn niet meer zichtbaar. Een paar weken later kunnen ze dan achter of boven de oogbol een flinke ontsteking geven en zelfs blindheid veroorzaken.