Adresgegevens

Image

Afspraken kunnen alleen telefonisch worden gemaakt. Voor vragen kunt u altijd bellen of mailen via onderstaand adres

Openingstijden

Ma, do, vrij: 9.00 tot 16.00 uur


Di, wo: 8.30 tot 16.00 uur

Image

Bezoek aan de trimsalon

Wat moet u doen voor, tijdens en na de behandeling van uw hond of kat?

Voorbereiding

Voordat u uw hond naar de trimsalon brengt is het prettig als u hem goed hebt uitgelaten. De gemiddelde behandeling neemt al gauw een behoorlijke tijd in beslag en het is niet prettig als uw hond nodig moet of zijn behoefte in de salon doet.

Voor een zo mooi mogelijk resultaat borstelt u uw hond van tevoren. Een vacht vol met klitten werkt minder mooi af.

Image

We vinden het fijn als u uw hond met een riem om brengt, de riem van uw hond hangen wij tijdens de behandeling netjes met zijn naam eraan aan een kapstok, zo wordt deze niet nat in bad en zit hij ook niet onder de haren.

Houd er bij een kat rekening mee dat hij de ochtend van de behandeling niet meer naar buiten toe gaat, hij moet immers op tijd weer thuis zijn als u hem wel naar buiten laat gaan. Katten ontvangen we graag in een reismand, zo zitten ze veilig en in een voor hun vertrouwde omgeving.


Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling mogen de eigenaren er niet bij blijven, dit heeft een aantal redenen. De eerste is een hele praktische, er is simpelweg geen ruimte om rond elke tafel een trimster en baas te hebben, we lopen veel rond de tafels, wisselen benodigd materiaal en tillen de honden van en naar het bad.

De andere reden is dat dieren veel makkelijker te hanteren zijn als hun baasjes er niet bij zijn. De behandeling kan dan veel vlotter verlopen, zonder dat de hond of kat steeds naar zijn baasje toe probeert te gaan of steeds bevestiging wil krijgen. We spreken op het moment dat u uw hond of kat komt brengen een tijd af, waarop deze weer gehaald kan worden.


Na de behandeling

Voor veel honden en katten is een behandeling in de trimsalon een vermoeiende bezigheid. Alleen al door alle indrukken. Er is altijd van alles te zien, horen en ruiken, en daarnaast worden ze zelf natuurlijk ook gewassen, gedroogd en geborsteld. Het kan dus goed dat eenmaal thuis er eerst eens even lekker wordt bijgeslapen.

Huisgenoten van katten die niet mee zijn geweest naar de trimsalon, kunnen heel soms wel eens reageren op de nieuwe geur die de kat mee naar huis brengt. Dit kan vervelend zijn. Meld dit altijd even aan ons, zodat we u wat tips kunnen geven om alles in goede harmonie te laten verlopen.