U bevindt zich hier: de behandeling voor uw kat
Terug naar: Startpagina
Algemeen:

de behandeling voor uw kat

Trimsalon Aram heet u van harte welkom met uw kat.


De verzorging van een kat is niet altijd eenvoudig voor de eigenaar.
Hierin bieden wij de helpende hand, in onze trimsalon zijn alle rassen en rasloze katten van harte welkom

We werken altijd met twee personen zodat er back up is als er even een handje te kort komt bij de behandeling, katten gaan bij ons nooit onder narcose of worden op welke manier dan ook gesedeerd.

U kunt ook terecht om alleen de nagels te laten knippen
Maak hiervoor wel even een afspraak .

In overleg met u zullen we uw kat borstelen, wassen, dood haar plukken, buikje scheren of helemaal scheren, hierbij is de vacht van de kat uiteraard de leidraad.
We beginnen de behandeling altijd met het knippen van de nagels, zo kunnen we dit niet vergeten maar hebben we ook voor een deel onze eigen veiligheid gewaarborgd.
Natuurlijk kijken we ook oortjes en oogjes na en maken deze zo nodig schoon.

Borstelen / plukken
Tijdens de borstelbeurt borstelen we het dode haar en eventuele klitten uit de vacht. Haar dat wel dood is maar er niet met borstelen uit komt moet soms geplukt worden, meestal betreft dit (half-)langhaar katten. Indien gewenst kunnen we ook het kontje een beetje bijknippen of een buikje scheren als dit probleemzones zijn bij het onderhouden van de vacht.

Scheren
Soms is het nodig de kat te scheren doordat deze teveel klitten heeft of omdat de vacht zelfs helemaal vervilt is.
Klitten ontstaan door losse haren die er niet uitgeborsteld worden, kleine klitten vormen steeds grotere en uiteindelijk ontstaat er een viltlaag op de huid. Vilt kun je niet altijd zien maar wel voelen. De kat voelt normaal gesproken zacht aan met een soepel velletje maar wanneer er een laag vilt op is gekomen voelt deze hard en stijf aan. Het kan zijn dat de kat zich hierdoor anders gedraagt, dat is niet gek want hij wordt enorm in zijn bewegingsvrijheid beperkt door de klitten die aan zijn huid trekken.
Het is ook een mogelijkheid uw kat preventief te laten scheren, uit hygiënisch oogpunt of omdat hij zich thuis bijvoorbeeld niet wil laten verzorgen.

Wassen
In principe is de vacht van de kat zelfreinigend en houden katten zichzelf erg goed schoon. Het is meestal dan ook niet nodig om een kat te wassen met water en shampoo. In sommige gevallen kunt u dit toch graag wensen. Indien uw kat het bezoek aan de trimsalon gewend is en een braaf karakter heeft kunnen wij uw kat wassen. Het wassen gebeurd met een speciale shampoo en nadien zal hij helemaal droog geföhnd worden zodat er geen kans bestaat dat de kat kou vat of dat er tijdens het opdrogen alsnog weer opnieuw klitten ontstaan, het föhnen en tegelijkertijd borstelen voorkomt dit namelijk.

Afbeelding: nagels knippen -

foto's

Mijn galerie